European Social Forum

 Om Deltagelsen i European Social Forum den 17-21 september 2008

 

Kære medlemmer
 


I Malmø er der den 17. – 21. september 2008 et kæmpearrangement, European Social Forum, med NGO-ere (græsrodsbevægelser) fra hele Europa. De har mødtes 5 gange før andre steder i Europa for at netværke, oplyse, danne grupper og – som der står i deres erklærede formål: ”Hvad der knytter os sammen er en fælles overbevisning om, at en anden verden er mulig, og at vi må kæmpe sammen for at skabe en bedre fremtid”.
 
Arrangørerne forventer 20.000 besøgende inkl. alle NGO-erne. 800 organisationer har meldt sig.
 
VisionsPartiet er med. Vi deltager i et fællesskab med: LNS (Landsorganisationen NaturSundhedsrådet), Holistisk Sundhed, Biodynamisk Forbrugersammenslutning, MayDay, Eliant (europæisk paraplyorganisation for antroposofisk virke) og der kommer evt. flere til. Charlotte Ryø fra LNS er koordinator for fællesskabet, der siges at være inspireret af blandt andet VisionsPartiets store arrangement NaturSundhedsDagen i Nørrebrohallen den 12. april.
 
HEALTH – the natural way. Det vil være fællesskabets overskrift på mødet i Malmø.
 
Hvis du gerne vil bidrage som oplægsholder til en workshop eller måske dele vore foldere ud, så er der mulighed for det. Kontakt mig i så fald hurtigst muligt. Læs evt. lidt mere om arrangementet nedenunder.
 
Venlig hilsen
Lars Mikkelsen
4828 8700
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 


Malmø den 17. – 21. september 2008

European Social Forum.


 
Visions-Partiet deltager i dette møde i et fællesskab med en række andre organisationer. Under overskriften ”HEALTH – the natural way”, skal vi stå på en stand og endvidere arrangere workshops.
 
Landsorganisationen NaturSundhedsrådet LNS, med Charlotte Ryø som koordinator, har taget initiativ til fællesskabets deltagelse og den overordnede planlægning. Et stort og flot arbejde.
 
Hvorfor er vi med? Som LNS har formuleret det, er formålet at fremme og hjælpe mennesker med at skabe ideen om, at et nyt syn på sundhed er muligt og nødvendigt. Vi har ikke noget kommercielt sigte, men vil udelukkende slå et slag for naturlig sundhed og forebyggelse som et godt alternativ til det bestående sundhedsvæsen.
 
Planlægning og afvikling af vores deltagelse
Hermed følger uddrag af Charlotte Ryøs brev af 28.07.08:
 


* * *


Fællesskabet
Fællesskabet består på nuværende tidspunkt af følgende organisationer: LNS, Holistisk Sundhed, VisionsPartiet, Biodynamisk Forbrugersammenslutning, MayDay og ELIANT. Det er endnu ikke afklaret om Dr. Rath Foundation og ANH deltager. Homøopat Christian Andersen har budt ind med en workshop om vaccinationsproblemer.
 
Aktiviteter
Tilsammen har vi 1 dag (tre timer) til workshops. Vi får et stort lokale med oversættere.
 
Ideen er at få arrangeret så mange workshops som muligt. Workshopholdere præsenterer først deres emne (2 min.) fra talerstolen, og når de er færdige (efter ca. ½ time) går folk i gang i de valgte grupper, og så starter workshoparbejdet. Workshopholder kommer med et oplæg og sætter gang i snak, inspiration, networking eller hvad der nu er formålet. Efter 2 timer skal de være færdige, og så vil der være plenumsnak den sidste ½ time.
 
Herudover har vi en stand, hvor der kan uddeles brochurer, materiale, samles underskrifter, tales med gæsterne fra de andre europæiske lande, netværkes yderligere osv.
 
Præsentation
Det, vi laver, skal præsenteres i et fælles, trykt program. Vores tekst, der skal inspirere folk til at komme til netop vores aktivitet lyder:
 
We want HEALTH, NATURAL HEALTH and people with healthy bodies. We need a new view on health, one that supports the citizen's right to make a qualified choice in treatments, to hear the truth about any treatment including natural remedies, food supplements, vitamins and their research. We invite you to a rally of many workshops on the subject. Participate in starting a new agenda on health.
 


* * *


Mange hilsner
Lars Mikkelsen
Formand for Visions-Partiet